Istoric

Discutii despre Istoria echipei de pe malul Moldovei.

Istoric

Postby Administrator » Fri Oct 09, 2009 7:55 pm

Istoric

Club Sportiv Municipal Petrotub Roman este numele complet al echipei noastre.

Echipa a fost formata de sindicatul ITR (Intreprinderea de Tevi Roman, actualmente Mittal Steel) in anul 1954 cu numele Laminorul Roman.

Laminorul a avut ca principal adversar Metalul Roman care a apartinut sindicatului IMR (Intreprinderea Masiniunelte Roman). Multi dintre romascani isi vor aminti aici competitia acerba si orgoliile de club care au existat in trecut, cele 2 sindicate fiind extrem de puternice, imparteau practic orasul in doua.

Din pacate dupa revolutie Metalul Roman a avut o soarta dura, din cauza slabirii sindicatului IMR pana la disparitia de facto a sa, Metalul dispare. In aceste conditii Laminorul Roman devine singura echipa in stare sa ne reprezinte orasul.

Laminorul Roman a fost cumparat la un moment dat de Nati Meyer, un cetatean israelian, acesta explicand aceasta nesperata finantare prin faptul ca tatal sau se tragea din urbea noastra.

Cu ajutorul finantarii aduse de acesta, Laminorul a promovat in Divizia B unde se lupta pentru a promova in Divizia A. In acele momente Laminorul era o echipa atat de iubita incat reusea sa adune pe Stadionul moldova, 20% din populatia orasului la un meci cu otelul, si la cel cu Sportul Studentesc.

Din cauza vanzarii celor mai valorosi jucatori, retragerii lui Nati Meyer ca sponsor si slabirea sindicatului, echipa a retrogradat extrem de rapid, pierzand masiv din fani…

Cosmarul Laminorist se termina in vara anului 2009 cand acest nume dispare si echipa isi schimba numele in SCM Petrotub si finantata direct de primaria Roman. Devine practic echipa oficiala a tuturor Romascanilor.

De aici istoria se va scrie pe stadion si in tribune…
"Va veni si vremea noastra,
Va veni, nu renunta.
Chiar de e-n C,
Chiar de e-n B,
Romanu-i echipa ta!"

Image
Administrator
Site Admin

Re: Istoric

Postby ACAB » Thu Nov 05, 2009 3:13 am

NU AVETI ISTORIE SINGURA ISTORIE CARE VA REPREZINTA ESTE NUMELE LAMINORUL PE CARE ORICINE (MAI FAMILIARIZAT CU FOTBALUL DIN LIGILE INFERIOARE) IL POATE CONFIRMA IN AFARA DE ASTA CINE E PETROTUB ??? :))
ACAB

Postby Administrator » Mon Nov 16, 2009 3:03 pm

ACAB wrote:NU AVETI ISTORIE SINGURA ISTORIE CARE VA REPREZINTA ESTE NUMELE LAMINORUL PE CARE ORICINE (MAI FAMILIARIZAT CU FOTBALUL DIN LIGILE INFERIOARE) IL POATE CONFIRMA IN AFARA DE ASTA CINE E PETROTUB ??? :))

Petrotub e fosta fabrica de tevi, acum se numeste Arcelor Mittall.
Va veni, nu renunta.
Chiar de e-n C,
Chiar de e-n B,
Romanu-i echipa ta!"

Image
Administrator
Site Admin

Postby MAIA » Fri Apr 02, 2010 11:47 am

;) imi pare rau dar istoria laminorului e scrisa gresit,mai ales ca si eu am facut parte din ea.nu datorita investitiei lui nati am promovat in div.b.am promovat cand eram sponsorizati de primarie si petrotub.dupa a venit nati la echipa.cand am jucat cu otelul galati au fost 20000 de spectatori si antrenor era domnul zaharia,nati nu era la echipa....
MAIA

Postby Administrator » Sat Apr 10, 2010 8:58 pm

MAIA wrote:;) imi pare rau dar istoria laminorului e scrisa gresit,mai ales ca si eu am facut parte din ea.nu datorita investitiei lui nati am promovat in div.b.am promovat cand eram sponsorizati de primarie si petrotub.dupa a venit nati la echipa.cand am jucat cu otelul galati au fost 20000 de spectatori si antrenor era domnul zaharia,nati nu era la echipa....

Ok, o sa modificam :).
Multumim pentru atentionare!
Va veni, nu renunta.
Chiar de e-n C,
Chiar de e-n B,
Romanu-i echipa ta!"

Image
Administrator
Site Admin

Postby viktor_I » Sat May 01, 2010 4:19 pm

Astazi ma plictiseam pe net, ca tot omul normal :P, si am intrat pe romaniansoccer.ro si am cautat statistici referitoare la echipele de fotbal din Roman.
Ma, vreau sa spun ca am avut 5 echipe la Roman: Danubiana Roman, infiintata prin 1946, Victoria ROman, infiintata in 1962 sau 1963, Lamiorul Roman, Metalul Roman si Vointa Roman, care promoveaza in C in 1989 - 1990, si se desfiinteaza in 1991.
Trebuie retinut ca Danubiana Roman este prima echipa de fotbal infiintata in Roman si faptul ca Laminorul Roman intra in C abia in 1974.
In sezonul 1965 - 1966 Victoria Roman a promovat in Liga a II -a, dar in sezonul urmator a terminat pe 14, retrogradand. Sezonul 1970 - 1971 Victoria Roman rateaza la mustata promovarea in liga a II -a, terminand pe locul al 2 -lea. IN sezonul 1972 - 1973 fotbalul romascan avut parte din nou de un sezon foarte bun, Victoria terminand pe 2, si promovand, Danubiana, ocupand locul 3. Sezonul 1973 - 1974, din pacate, Victoria Roman nu reuseste nici de data aceasta sa se mentina, si ocupa ultimul loc la sfarsitul sezonului, respectiv locul nr. 18.Tot la sfarsitul acestui sezon, Laminorul Roman devine campioana judeteana la fotbal in Jud Neamt, si promoveaza pentru prima data in istorie in Liga a III - a. Bataie mare din nou in sezonul urmator, 1974 - 1975, cand Danubiana ocupa locul 2, Laminorul - 4, iar Victoria, doar locul 11. Intre anii 1975 - 1978, Laminorul ocupa de 3 ori la rand locul 2 in Liga a III - a, fiind astfel vicecampioana a Ligii a III -a, trei sezoane la rand. Intre anii 1980 - 1984, Laminorul s-a batut la varf in Liga III, ocupand locurile 3,2,6,3.
Eh, cam asta a fost istoria care conteaza a fotbalului romascan, pana la Revolutie. Voi face un material complex si mai bogat in comentarii spumoase mai peste vreo luna, cand termin si eu cu disertatiile si alte nebuneli. S-auzim de bine! Bafta
viktor_I

Return to Istorie Petrotub Roman